Waar naar toe...

Workshops Qigong: Minnewaterpark Brugge

8000 Brugge - 9/12/18 - 30/12/18 (wekelijks)

Programma

Elke zondag in het Minnewaterpark te Brugge: Falun Dafa!

Falun Dafa is een zeer oude vorm van Qigong. Qigong is de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. Falun Dafa, ook wel Falun Gong genoemd, is door Dhr. Li Hongzhi openbaar gemaakt in 1992 en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

In Falun Dafa wordt de geest gecultiveerd door Xinxing (de aard van de geest, morele kwaliteit) te verhogen. Xinxing wordt verhoogd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de universele principes, Zhen-Shan-Ren. Dit staat voor: Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

De cultivatie van het lichaam bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en één zittende meditatie. De langzaam bewegende oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je iedere zondag van 10u30 tot 12u00 terecht in het Minnewaterpark te Brugge. Iedereen is hartelijk welkom om mee te doen!

Contactpersoon: Martin de Gandt: 0473/428.258

Aanvang

10u30 tot 12u00

Inkom

Gratis

Locatie/Adres

Minnewaterpark Minnewater 8000 Brugge

Bereikbaar

In het zuiden van Brugge ligt het Minnewater, een klein rechthoekig meer omringd door bomen en het aangrenzende Minnewaterpark. Gelegen op korte wandelafstand van Brugge station.

Extra info

Best een seintje vooraf naar Martin de Gandt: 0473/428.258


© 2018 - WaarNaarToe
[1640 evenementen]