Waar naar toe...

Falun Dafa, elke zondag Minnewaterpark, Brugge

Brugge - 19/11/17 - 31/12/17 (wekelijks)

Programma

Elke zondag in het Minnewaterpark te Brugge: Falun Dafa!

Falun Dafa is een zeer oude vorm van Qigong. Qigong is de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. De meeste vormen van Qigong zijn erop gericht fit te blijven en ziektes te helen en bestaan bijna uitsluitend uit bewegingsoefeningen. Falun Dafa is echter Qigong op een hoger niveau en gaat voorbij aan het streven naar gezondheid en fitheid met als doel het verwerven van wijsheid en verlichting. Falun Dafa, ook wel Falun Gong genoemd, is door Dhr. Li Hongzhi openbaar gemaakt in 1992 en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

In Falun Dafa wordt de geest gecultiveerd door Xinxing (de aard van de geest, morele kwaliteit) te verhogen. Xinxing wordt verhoogd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de karakteristiek van het universum, Zhen-Shan-Ren. Dit staat voor: Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

De cultivatie van het lichaam in Falun Dafa is erop gericht het lichaam te zuiveren en te transformeren, zodat alle slechte materie (karma) verwijderd wordt. De cultivatie van het lichaam bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en één zittende meditatie. De langzaam bewegende oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je iedere zondag van 10u30 tot 12u00 terecht in het Minnewaterpark te Brugge. Iedereen is hartelijk welkom om mee te doen!

Aanvang

10u30 tot 12u00

Inkom

Gratis

Locatie/Adres

Minnewaterpark, Minnewater, 8000 Brugge

Bereikbaar

Het Minnewaterpark is een park in het zuiden van het centrum van de stad Brugge.
-dichtstbijzijnde bushalte, Bargeplein (Katelijneparking), Bargeplein (rechtover toilet)
-op 10 minuten wandelafstand van het station, Brugge

Extra info

Alle activiteiten van Falun Dafa zijn gratis. Op het internet zijn alle boeken en videoclips van de oefeningen gratis te downloaden.

E-Mail

nele@fldf.be


© 2017 - WaarNaarToe
[2100 evenementen]