Waar naar toe...

zeli bauwens all things grow

oudenaarde - 24/2/18 - 31/3/18

Programma

by’ro] desk for contemporary art en de KONINKLIJKE ACADEMIE BEELDENDE KUNST OUDENAARDE nodigen u graag uit voor de solotentoonstelling van Zeli Bauwens.

All things grow verwijst zowel , naar de kleinschaligheid van de werken – maquettes : werk dat wacht om op grotere schaal te worden uitgevoerd - , het veelvoudig gebruik van struiken, planten en bomen in haar werk, als naar het groeiproces van elke jonge kunstenaar. Zeli Bauwens is gefascineerd door het alledaagse. Haar werk onstaat uit ‘het ervaren van een bepaalde schoonheid in alledaagse gebruiksvoorwerpen, ze dicteren hun functie aan de hand van hun vormgeving met (bijna) geen oog voor esthetiek. Door een ingreep aan te brengen in de wisselwerking tussen functie en schoonheid, recontextualiseer ik het alledaagse en creëer ik een verschoven ervaring van bekende voorwerpen met een speelse en poëtische kracht. Het is een spel waarbij de spelregels constant verbogen worden”. Met veel zin voor humor houdt Zeli Bauwens ons een spiegel voor van onze dromen, onze leefwereld, van onze Belgische leefwijze, onze hang naar kitsch en overdrijving .

Voor deze solotentoonstelling koos ze een aantal maquettes te tonen en één beeld in de buitenruimte. Dat beeld, een plaasteren afgietsel van een iconische buste, werd in twee stukken gezaagd zodat er drie onderdelen zijn : sokkel, boven- en onderdeel. Met deze elementen doet ze een rondgang in de academie, stelt de diverse elementen op al dan niet in combinatie met mekaar en dit op verrassende plekken, zowel binnen als buiten in dit voormalige convent uit de 16/17de eeuw . Die interventies worden gefotografeerd en resulteren in een fotoreeks of publicatie.

Zeli Bauwens (1992) Oostende studeerde aanvankelijk textieldesign en stapte daar na over naar beeldhouwkunst Ze behaalde haar master beeldhouwkunst in Luca School of Arts in 2015, Zeli Bauwens leeft en woont in Gent .​ Haar werk was onder andere reeds te zien in het Van Abbemuseum, Eindhoven, Kunstpodium T, Tilburg, Designmuseum Gent, Broelmuseum Kortrijk, galerie Jan Colle, ,Gent en Croxaphox, Gent.

www.zelibauwens.com

Aanvang

ma-wo : 14.00-20.30 vrij : 16.30-20.30 za : 10.00-16.00

Inkom

gratis

Locatie/Adres

[by'ro]@Koninklijke Academie Beeldende Kunst Oudenaarde Maagdendale 31

Bereikbaar

https://www.google.be/maps/place/Maagdendale+31,+9700+Oudenaarde/


© 2018 - WaarNaarToe
[2317 evenementen]