Waar naar toe...

Gratis Qigong Worshops in Kapermolen

Hasselt - 10/12/18 - 31/12/18 (wekelijks)

Programma


Wil je beginnen met meditatie? Goed plan! De meditatiemethode Falun Dafa brengt veel positieve invloeden in het leven en het is helemaal niet moeilijk.

Falun Dafa (Falun Gong) is een zeer oude vorm van Qigong. Qigong is de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. De praktijk is door Dhr. Li Hongzhi bekend gemaakt in 1992 en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

In Falun Gong wordt de geest gecultiveerd door Xinxing (de aard van de geest, morele kwaliteit) te verhogen. Xinxing wordt verhoogd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de universele principes, Zhen-Shan-Ren. Dit staat voor: Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

De cultivatie van het lichaam in Falun Gong bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en één zittende meditatie. De langzaam bewegende oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je elke maandagavond van 19u tot 20u30 terecht in de turnzaal van zwembad Kapermolen te Hasselt. Iedereen is welkom om mee te doen!

Contactpersoon: wilfried.duchamps@telenet.be - 0488/615098

Aanvang

19u

Inkom

gratis

Locatie/Adres

Turnzaal Kapermolen Koning Boudewijnlaan 22, 3500 Hasselt

Bereikbaar

Kapermolen is ook bereikbaar via Elfde Liniestraat 21, Hasselt

Extra info

Opgelet! Tijdens de zomermaanden (mei tot eind september) gaan de oefenlessen door op het Wereldplein van Domein Bokrijk te Genk. Ook op maandagavond van 19u tot 20u30.


© 2018 - WaarNaarToe
[1643 evenementen]