Waar naar toe...

Falun Dafa - Meditatie

Antwerpen - 19/11/17 - 31/12/17 (wekelijks)

Programma

Falun Dafa, ook bekend als Falun Gong, is een oude cultivatiewijze voor de verfijning van lichaam en geest. Het kent lichamelijke oefeningen met langzame vloeiende bewegingen en meditatie. Centraal in de beoefening van Falun Dafa staat het bestuderen en cultiveren van de principes waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid.

Falun Dafa is een oefenmethode die een betere gezondheid en innerlijke rust gebracht heeft aan miljoenen mensen overal ter wereld. Wij noemen het een cultivatiewijze of cultivatiepraktijk: "cultivatie" verwijst naar de verbetering van iemands geest en hart door de nauwgezette studie van de universele principes gebaseerd op waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid; "praktijk" betekent het doen van oefeningen en meditatie om het lichaam te energetiseren.

Falun Dafa leren is gemakkelijk. De praktijk is eenvoudig, krachtig en geheel gratis. De hoofd principes van Falun Dafa worden in hun totaliteit uitgelegd in het boek Zhuan Falun, en in de tekst voor beginners, Falun Gong, allebei geschreven door de stichter van Falun Dafa, Dhr. Li Hongzhi. Ook essentieel zijn de vijf rustige en vloeiende oefeningen, inclusief een zittende meditatie, die je snel en gemakkelijk kan leren op eender welke van de duizenden oefenplaatsen over de wereld. Na de oefeningen voelt men zich rustig, kalm en vol energie.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je iedere zondagmorgen van 10u30 tot 12u00 terecht in het Koning Albertpark te Antwerpen. Iedereen is hartelijk welkom om mee te doen!

Aanvang

10u30 tot 12u00

Inkom

Gratis

Locatie/Adres

Koning Albertpark, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

Bereikbaar

Vanuit Brussel - Mechelen (E 19), Vanuit Brussel - Boom (A 12), Vanuit Nederland (Breda E 19), Vanuit Gent (E 17). Volg links de Mechelsesteenweg en sla aan de verkeerslichten linksaf rond het Koning Albertpark. Rijd de Koningin Elisabethlei op en draai aan de verkeerslichten naar rechts.

Extra info

Degenen die geïnteresseerd zijn om de beoefening te leren worden aangemoedigd om http://www.falundafa.org/ te bezoeken, waar u de boeken en geschriften van Falun Dafa en video-instructie van de oefeningen kan vinden. Voor meer info: Silvio Verbeek: 0474/421.635


© 2017 - WaarNaarToe
[2118 evenementen]